Hypotéky zdražují. Pokud přemýšlíte nad novým domovem, měli byste si pospíšit

Česká národní banka zvedá úrokové sazby, hypotéky zdražují a ceny nemovitostí rostou. Řada lidí se přitom právě teď rozhoduje, jestli si pořídit nový dům nebo byt. Co když bude situace za rok lepší? Naše rada zní: s novým bydlením nečekejte.

Hned vysvětlíme, proč není radno hypotéku odkládat. I když se může zdát, že aktuální situace lidem hledající nový domov nepřeje, není to tak úplně pravda. Při pohledu několik let nazpátek zjistíme, že sice byly nemovitosti levnější, ale úrokové sazby byly vysoko nad třemi procenty. Pod tři procenta prakticky průměrná úroková sazba hypoték klesla až v roce 2014.

Zvyšování sazeb nás navíc čeká v letošním roce ještě jednou. Rostoucí inflace je problém, na který budou banky reagovat. Pokud ČNB opět zvedne sazby, banky přistoupí k vyšším úrokům. Proto je dobré zavčasu řešit hypotéku a zajistit si její předschválení.

 

S hypotékou nemusíte čekat na konkrétní byt

Možná jste to dosud netušili, ale hypotéku si můžete vyřídit ještě předtím, než budete mít vybraný konkrétní byt nebo dům. Je lepší předem vědět, kolik vám banka půjčí a s jakým úrokem, teprve potom začnete hledat vysněný domov. Díky partnerské společnosti RX Finance vám se vším rádi pomůžeme přímo v naší kanceláři. Postará se o vás kolega, pro kterého jsou hypotéky denním chlebem. Během několika dnů budete vědět, na jaký úvěr dosáhnete a jaké jsou nejlepší možné podmínky.

Při tomto ověřování se konkrétní nemovitost neřeší, dokládají se jen doklady potřebné k posouzení příjmu. Následně společně s naším odborníkem proberete konkrétní částku a variantu hypotéky. Teprve po všech povinnostech se můžete pustit do nejpříjemnější části – hledání nového domova.

Za současné situace není vůbec výhodné řešení vlastního bydlení odkládat. To ale neznamená, že byste měli jednat zbrkle jenom proto, že se budou zvedat úroky. Hypotéka je závazek na mnoho let dopředu. Jestli si nejste jistí, zda je správný čas na řešení bytové situace hypotékou nebo raději máte zůstat v nájmu, i s tím umíme poradit. Zastavte se za námi v kanceláři. Uvaříme vám skvělou kávu a vše společně probereme. Všichni naši kolegové jsou připraveni poskytnout vám jedinečný andělský servis. Ať už potřebujete vyřídit financování, pojištění, najít nové bydlení nebo vlastní nemovitost pronajmout. Za jakékoliv situace, jsme tu pro vás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 2 =