Praha 5 jako moderní čtvrť pro život

Městský obvod Praha 5 v posledních letech zažívá rozmach nových rezidenčních projektů. Společně s tím se tato pražská část mění v atraktivní místo k bydlení. Poznáváme to u zájemců o pronájem či koupi bytu, ale také u investorů, kteří zde vidí velký potenciál.

Až se půjdete projít „pětkou“ za pár let, tak ji možná na některých místech ani nepoznáte. Probíhá zde totiž hned několik staveb rezidenčních či komerčních projektů. Například mezi Knížecí a Smíchovským nádražím má vzniknout nová čtvrť nazvaná Smíchov City.

Právě Smíchov City je vůbec jedním z největších projektů v Praze. V místě bývalého nákladového nádraží má vzniknout celkem téměř 400 000 metrů čtverečních, které se využijí k bytům, administrativě, ale také obchodním účelům. První městský blok vyroste na křižovatce ulic Za Ženskými domovy a Nádražní, a přinese 195 bytových jednotek. Jako další přijde na řadu kancelářská budova s rozlohou 10 tisíc metrů čtverečních a také blok s 210 byty. Mělo by se jednat o moderní městskou čtvrť, která bude centrem Smíchova 21. století. Celý projekt má probíhat až do roku 2032.

Nejenom okolí metra Anděl projde v následujících letech proměnou. Za zmínku stojí také Nová Waltrovka v Jinonicích, kde namísto technického zázemí továrny Walter a průmyslových hal vyroste nová čtvrť. Výsledkem bude 400 nových bytů, hotel či obchody. Projekt Nová Waltrovka navazuje na již dokončenou Waltrovku a jeho podoba se bude nést v podobném duchu.

Stále oblíbenější, i díky nižším nájemním cenám, je oblast u metra Stodůlky. Už neplatí, že je tato městská část pouze panelákovým sídlištěm. Důkazem je probíhající výstavba Arcus City. Během první etapy tady vznikne 150 nových bytových jednotek, následovat budou ještě dvě další etapy.

I v Praze 5 je dostatek přírody

Všechny zmiňované stavby počítají s úzkým propojením s přírodou, ať už v podobě nově vzniklých parků nebo blízkosti stávajících lesů či přírody. Nájemci či majitelé bytů v Praze totiž ve většině případů chtějí mít přírodu co nejblíže.

Ukázkovým příkladem jsou Košíře, které ještě několik let dozadu byly částí, kde stály výhradně domy či staré bytovky. Developeři ovšem objevili kouzlo této lokality a poblíž lesů na Cibulce začali stavět rezidenční projekty. Aktuálně v Košířích probíhá výstavba několika rezidencí, během příštího roku by se měl například kolaudovat projekt Parvi Cibulka.

Praha 5, kde sídlí naše realitní kancelář RE/MAX Anděl je krásnou čtvrtí, ve které se příjemně žije. Jsme proto rádi, že zde vznikají další projekty, které přispějí v transformaci „pětky“ na ještě lepší místo pro život. Mnoho bytů či domů z této lokality máme také v naší nabídce. Pokud hledáte nový domov, určitě se podívejte na nabízené nemovitosti. Pokud chcete vaše představy o budoucím bydlení probrat osobně, rádi vás přivítáme přímo u nás v kanceláři, kde vám u dobré kávy pomůžeme s výběrem ideálního místa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × pět =