Pronajmout sám nebo s makléřem?

V dnešní době, kdy je na trhu nedostatek bytů k pronájmu, se může někomu zdát zbytečné, pronajímat byt přes realitní zprostředkovatele. Makléř Vám však ušetří spoustu času a starostí nejen s hledáním nájemníka, ale i s přípravou smlouvy nebo převodem energií. Jsou ale situace, kdy Vám ušetří i spoustu peněz.
Majitelé měli v Praze byt, který již nepotřebovali pro vlastní bydlení, a protože bydlí mimo Prahu, oslovili mě, abych jim byt pronajala. Vyhledala jsem mladý pár, který si byt pronajal. Bohužel po pár měsících společného bydlení se partneři rozešli a v bytě zůstala bydlet pouze slečna, pro kterou byl ale nájem drahý. Chtěla tedy smlouvu ukončit. V té době majitelé odjeli na delší pobyt do zahraničí, a tak se na mě obrátili s prosbou o pomoc s řešením.
Po vzájemné dohodě zůstala nájemnice v bytě po dobu, než se majitelé vrátili zpět do Čech a já jsem se mezitím postarala o celý proces pronájmu.
? Dala jsem byt do inzerce na 6 realitních serverů a na sociální sítě.
?Uspořádala jsem prohlídky a po každém prohlídkovém dni zaslala majitelům report a svá doporučení.
?Vybrala jsem nové nájemníky, připravila nové smlouvy a zkoordinovala předání a převzetí bytu.
Majitelé si tedy mohli v klidu užít pobyt v zahraničí a po návratu si pouze přijeli přebrat byt od stávající nájemnice a za hodinu poté jsme již předali byt novým nájemníkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × 3 =